Librăria şi Atelierele Predania vă invită joi, 19 martie, la vernisajul expoziţiei de cruci "Roata lumii".
După o primă întâlnire, în 2013, cu publicul interesat de această tradiţie creştină, soţii Ioana şi Teodor Bindea se întorc la Bucureşti cu noi lucrări, de data aceasta din categoria crucii solare, aşa-numita cruce-roată.
Expoziţia cuprinde modele crestate în lemn de paltin, pe care cei doi meşteri le-au preluat din spaţii culturale foarte diferite. De pildă, forma uneia dintre cruci provine de pe o lespede de mormânt irlandez din secolul VI, desenul alteia se află pe un tavan cappadocian din secolul X, iar un alt model, poate cel mai neaşteptat, a fost găsit de cei doi cruceri pe spatele unui căuc (lingură mare de lemn) folosit de populaţia Sami din Laponia. Vor fi expuse, de asemenea, cruci cu tipare din Etiopia, ţară care a dezvoltat această artă mai mult decât orice naţie creştină, dar şi roţi caracteristice pentru tradiţia populară românească.
Soţii Ioana şi Teodor Bindea s-au hotărât să fie cruceri în urmă cu aproape patru ani. Trăiesc în Muntele Rece, un sat clujean din Munţii Apuseni, unde duc o viaţă simplă, dedicată copiilor lor şi crucilor pe care le creează împreună. Ioana desenează conturul pe scândură, iar Teodor taie, şlefuieşte şi crestează. Finisajul, cu uleiuri naturale, îl fac amândoi.
Din mâinile soţilor Bindea ies cruci de binecuvântare, cruci procesionale, cruci-icoană şi pristolnice (sigilii cu care se imprimă semnul crucii pe prescuri). Lucrări de-ale lor au ajuns în colecţii particulare din Europa şi Orientul Mijlociu, dar şi în uzul liturgic al unor preoţi şi monahi din România şi din Sfântul Munte.
Expoziţia "Roata lumii" va fi vernisată joi, 19 martie, de la ora 19.00, la Clubul Neamunit / Librăria Predania, strada Poteraşi, nr. 15, sector 4. Invitat special la această întâlnire este Peter Hurley, irlandezul care, stabilit de 20 de ani în România, şi-a legat de suflet promovarea civilizaţiei noastre rurale.
Librăria Predania organizează, joi, 18 decembrie ora 18:00, o seară dedicată filmului documentar.
Cristian Filip, Președintele Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca, și Elena Ciolacu, regizoare de scurt metraj de animație și artistă ilustratoare, vor prezenta două proiecte cinematografice care evocă lupta și jertfa ostașilor români pe Frontul de Răsărit.
Duminică, 22 septembrie, iubitorii operei fantastice a Profesorului Tolkien au participat la a doua ediție a „Tolkien Reading Day".
Evenimentul a fost găzduit de librăria-ceainărie Predania, din București, iar tema acestei ediții a fost „Hobbiții". Data întâlnirii nu a fost aleasă întâmplător, ci pentru că a reprezintat tocmai aniversarea lui Bilbo și a lui Frodo Baggins. Participanții s-au concentrat asupra celei mai surprinzătoare și mai iubitoare de natură dintre semințiile create de scriitorul britanic.
Moderatorul întâlnirii a fost jurnalistul Cătălin Sturza (Isdir). Parteneri media: Radio România Cultural, Zile și Nopți, 7 seri, Orasulm.eu, Metropotam, EPSON, Book Land, ROSTonline.ro, FOTO4All, Modernism, Revista Cultura, Serial Readers, Bookaholic.
Expoziția de cruci „De la meșteșug la mărturisire" la Librăria Predania
14 Septembrie 2013
Librăria Predania găzduiște în perioada 14 - 22 septembrie 2013 expoziția de cruci „De la meșteșug la mărturisire". Expoziția va fi vernisată pe data de 14 septembrie ora 19.00 în prezența sculptorului Teodor Bindea.
Meșteșugul a fost cel care i-a ales pe ei în momentul în care au optat, cu câțiva ani în urmă, pentru un mod de viață tradițional, reașezat pe singura temelie adevărată: raportarea permanentă la Dumnezeu. Din întâlnirea cu arta populară românească s-a născut ulterior pasiunea pentru lemn și pentru motivul crucii, omniprezent în reprezentările ei.
Prin crestătură, gravură și sculptură Ioana și Teodor Bindea crează cruci tradiţionale româneşti, precum și modele de cruci romane (bizantine), etiopiene, nigeriene, persane sau celtice. Lemnul din care sunt crestate crucile provine din esenţe autohtone - tei, paltin, nuc, păr sălbatic, dar şi exotice - chiparos, komora, eucalipt, merbau sau wenge, iar finisarea se face fie cu seu şi praf de cărbune, sau cu diverse amestecuri de uleiuri.
Crucile create de Ioana și Teodor Bindea și-au găsit deja locul în colecţii particulare româneşti la Alba Iulia şi Bucureşti, la Bisericile Etiopiană şi Siro-Antiohiană din Koln, cât şi în uzul unor parohii şi mănăstiri din România şi din Sf. Munte Athos.
Meşteşugul de crucer reprezinta un mod de transfigurare, atât pentru noi, cât şi pentru lemn, pentru că, aşa cum spunea şi Petre Jucu, „toate sunt într-o vrăjmăşie: materia n-ascultă dalta, dalta n-ascultă mâna, mâna n-ascultă mintea, şi toate trebuie domolite, domesticite." (Teodor Bindea)
„Pentru un om, pentru un creştin, a alege tema crucii este un act de mărturisire. A mărturisi înseamnă însă şi a depune mărturie; şi asta înseamnă mai mult decât un act de credinţă, capătă un sens social. Noi facem aici un gest public, simţim nevoia să afirmăm CRUCEA, într-un moment cum este cel prezent. Înseamnă să reafirmi omniprezenţa crucii, importanţa şi puterea ei în ziua de astăzi, într-o lume rătăcită, secularizată şi îndrăcită de multe ori."(Horia Bernea)
„De ce fotografia?" este un proiect editorial extrem de interesant, o radiografie a modului de a gândi despre fotografie la început de secol XXI, în România. Fotografia văzuta drept cale, întâlnire, joacă, vis, refugiu, căutare personală, libertate, necesitate, arhivă de stări interioare, mod de exprimare sau chiar mod de viață, într-o suită de eseuri, gânduri și interviuri care va vor aduce față în față cu întrebarea cheie: de ce fotografia?
„Ceea ce ne interesează este a-tot-puternicul cum (?), cel cu zeci de mii de răspunsuri, cu sute de mii de păreri și milioane de exemple vizuale. Cel departe de a fi întrebarea corectă. Ceea ce ar trebui să ne intereseze este de ce. De ce fotografia? De ce fotografiez? Din acest punct ar trebui sa pornească (sau nu) orice demers fotografic. Dar, de cele mai multe ori, tocmai acest aspect este omis. Rezultatul? Milioane de oameni rătăciți, care caută să afle cum, fără să știe - de fapt - de ce. Sufletul ascunde promisiuni, argumente și nevoi pe care, eventual, și cu puțin noroc, doar le intuim. Rareori acționăm. Nici măcar nu ne pasă... Din această carte nu veți afla cum. Nici de ce. Această carte vă va ajuta să vă descoperiți propriile răspunsuri, printre rândurile și cuvintele autorilor. Mai devreme sau mai târziu, veți renunța la cum. Firesc, în acel moment, va interveni de ce... " (Cristina Costieanu).
După o scurtă pauză în care ne-am tras sufletul, am amenajat spațiul exterior al librăriei și am pus la cale evenimente și proiecte noi, iata-ne în prag de a vă primi cu inima deschisă la re-deschiderea librăriei Predania.
Avem marea plăcere de a vă invita în zilele de sâmbătă 13 iulie și duminică 14 iulie la o serie de evenimente cu care ne dorim să marcăm această ocazie.
Sâmbătă 13 iulie
18:00 Prezentare Predania/ Librărie - Cafenea - Galerie
18:30 Vești bune pe înțelesul tuturor despre Arhanghelul Gavriil, povestite de Ciprian Voicilă.
19:00 Din cărțile Predania
"Ernest Bernea și Nicolae Velimirovici despre dezvrăjirea lumii", o prezentare făcută de Ciprian Voicilă, sociolog la Muzeul Țăranului Român, despre seriile de autori inițiate de Editura Predania.
20:00 Recital de muzică tradițională susținut de Lorena Oltean și Elena Șulea
Duminică 14 iulie
12:30 După Sfânta Liturghie: "Comuniunea între semeni și conceptul de agapă de după Sfânta Liturghie", invitatul nostru va fi Părintele Cristian Onea, de la Biserica Ceauș Radu
18:00 "Lumea lui Dumnezeu" prezentare de carte realizată de autorul Horia Stoicanu, ce va susține ulterior și un minirecital de muzică folk.
20:00 Proiecție de film "Sfântul Nicolae al Serbiei" - documentar despre Sfântul Nicolae Velimirovici.
Călin Torsan, George Turliu și Juan Carlos Negetti aduc marea (relaxare) în Librăria Predania, cu minunata lor muzică ambiental experimentală, cu ecouri bizantine, date de bongos, baglamas, buzuki, kazoo și tilinca.
Vă invităm la vernisajul expoziției de icoane pe sticlă a artistei Teodora Roșca, azi, 25 aprilie, începând cu ora 19:30 la Predania.
Teodora Roșca este iconar, doctor în teologie, publicist, a publicat Icoana pe sticlă din Transilvania (sec. XVIII-XX) (2010), cu remarcabile izbânzi în domeniul artelor plastice (tablou, icoană, mozaic), în țară și străinătate.
Tema: ciclul pascal / sfinții militari
Invitat special: Costion Nicolescu - doctor în Teologie, scriitor, publicist, cercetător în etnografie și folclor
Icoana pe sticlă din Transilvania se înscrie cu succes în fenomenul european al iconografiei pe sticlă, preluând de aici în principal tehnica de execuţie. Din punct de vedere tematic, icoana pe sticlă transilvăneană asumă răsăritul creştin, dar şi influenţe ale iconografiei apusene, astfel încât se realizează o sinteză originală, adaptată realităţilor specifice ale Tansilvaniei.
Duminică 14 aprilie, ora 18.00, sunteți invitați la o discuție pe tema „Prevenirea bolilor prin stilul de viață", avându-l ca invitat pe renumitul Prof. Dr. Pavel Chirilă, în cursul căreia vom învăța cum să trăim sănătos.
Prelegerea va avea loc la librăria Predania din Str. Vulturilor nr.8.
Doctor în științe medicale, medic primar de medicină internă, profesor de Bioetică laică și creștină, specializat în fitoterapie și homeoterapie, prof. univ. dr. Pavel Chirila este președintele Asociației Române a Medicilor Fitoterapeuti (ARMF) și autorul cărții „Nu hrăni cancerul".
În prezent este medic primar la Centrul Medical Naturalia. Pe lângă Centrul Medical Naturalia a reușit să ridice, cu sprijinul Comisiei Europene și al unor fundatii caritabile, singurul așezământ de tratare a bolnavilor de cancer și leucemie in fază terminală, Centrul de Îngrijiri Paliative "Sfânta Irina".
Vă invităm la o seară cu muzică de calitate, cu invitați speciali, duminică, 31 martie 2013, începând cu ora 19:00.
TRUPA ACUM
Dan Vasilescu - solist, chitarã, muzicuțã;
Vova Rusnac - voce
Natalia Colotelo Pancec - vioară
Justin Mihoc - flaut
Gabriel Bălașa - percuție.
Evenimentul nu poate fi încadrat cu strictețe în genul folk, caracterizându-se printr-o mare libertate de creație și o gamã variatã de ritmuri, susținută de modul inedit de abordare al instrumentelor.
De-a lungul timpului trupa ACUM a participat la numeroase festivaluri de muzicã folk din țarã, dintre care menționãm Festivalul „Om bun", Bucuresti (2002), unde a obținut Premiul „Vali Sterian", Festivalul de folk de la Galați - „Baladele Dunãrii" (2007) - premiul I pentru creatie si Festivalul FOLK YOU!, Vama Veche, 2008. De asemenea, trupa ACUM s-a remarcat la Galele Studențești de la Costinești (2006-2008), Festivalul „Trei Ceasuri Bune" (2006-2008) si Cenaclul „Totuși iubirea" (2000-2002).
Societatea Tolkien din România vă invită la prima ediție românească a „Tolkien Reading Day".
Evenimentul are loc la librăria-ceainărie Predania, str. Vulturilor, nr. 8, București (indicații de orientare). Tema acestei ediții este „gnomii". Moderatorul întâlnirii: Catalin Sturza (Isdir).
Scopul „Tolkien Reading Day" este de a încuraja citirea operei scriitorului britanic J.R.R. Tolkien, prin lectura publică a unor fragmente, și folosirea textelor sale în educație. „Reading Day" este un eveniment tradițional în fandom-ul Tolkien, cuprinzând peste 80 de organizații culturale în toată lumea, și are loc anual pe 25 martie. Aceasta este data căderii lui Sauron în trilogia „Stăpânul inelelor" și simbolizează eliberarea de sub tirania Întunericului. Profesorul Tolkien, catolic devotat, a plasat intenționat căderea imperiului răului pe 25 martie, ca aluzie la Buna Vestire, sărbătoare creștină cu aceeași semnificație - a înnoirii și a speranței.
Iubitorii lui Tolkien din România se aliniază tradiției și organizează o seară de lectură, menită să îi apropie pe cei prezenți de textele Profesorului. Dacă ești părinte, bunic sau tânăr pasionat de lumi fantastice, atunci „Tolkien Reading Day" este pentru tine. Să citim împreună și să ne împărtășim gândurile despre cărțile pe care deja la cunoaștem, sau să descoperim altele noi.
„Jurnal Athonit. Pagini de ucenicie" este un proiect editorial inedit, o frumoasă încercare de reproducere a unei experiențe itinerante pe cărările Muntelui Athos. Muntele Athos este considerat prin excelență o fortăreaţă sau un bastion al Ortodoxiei, fiind o adevărată republică monahală. Frumoasa intocmire o constituie însăși abordarea: diferită - prin cele două perspective - dar, în același timp, unitară. Autorii, un jurnalist consacrat și un artist, tratează subiectul cu o naturalețe firească. Pios, prietenos, cald, un jurnal neterminat. Neterminat pentru că autorii încă trăiesc experiența Muntelui Athos, experiență pe care o transmit mai departe ori de câte ori au ocazia.
Volumul este însoțit de fotografii inedite realizate de artistul Irinel Cîrlănaru.
„Nu cunosc pe nimeni din cei care au fost măcar o dată să nu își dorească, să nu jinduiască după o revenire în Sfântul Munte. Amintirea Athosului este cumva precum aceea a raiului pierdut. E ca o rană dulce în sufletul oricărui pelerin."
Silviu-Andrei Vlădăreanu
„O taină pe care încă nu o pot dezlega: nimic nu se împlinește în acest jurnal fără participarea celorlalţi din grup. Nu ca un public de sală sau stadion, ci ca împreună-martori. Trebuie să îi adun de fiecare dată lângă mine, să-i am în faţă atunci când îmi aleg cuvintele care să răsară în urma cursorului de pe ecranul laptopului. Dacă vreunul din ei îmi e absent, indiferent de motiv, nici nu are rost să mai deschid vreo filă nouă de jurnal. Împreună-martori atunci când scriu aceste rânduri și purtători ai crucii celuilalt pe cărările Sfântului Munte."
Alexandru Rădescu
Alexandru Rădescu este în prezent editor IT&C la Jurnalul Naţional. În 2008 a fost desemnat „Jurnalistul IT&C al anului" în Gala Comunic@tii Mobile iar în 2010 a obţinut premiul „Tânărul Jurnalist al anului, secţiunea IT&C", eveniment organizat de Freedom House.
Paul S. Grigoriu a fost elev al şcolii germane din Bucureşti (actualul Colegiu „Goethe") timp de 12 ani, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă (secţia Teologie-Litere) şi pe cele ale Universităţii Naţionale de Muzică (secţia Pedagogie, cu un master în Muzicologie). Este muzician rock și poet.
În perioada 13-26 martie 2013, la Librăria Predania din București, are loc a doua expoziție a proiectului OrthPhoto, "Monahismul ortodox", care reunește 200 de fotografii din 25 de țări. Proiectul OrthPhoto este cea mai mare bază de date de fotografie cu tematică ortodoxă din lume.
Librăria Predania găzduiște în perioada 13 - 27 ianuarie 2013 expoziția de cruci "De la meșteșug la mărturisire". Expoziția va fi vernisată pe data de 13 ianuarie ora 18.00 în prezența lui Teodor Bindea.
Meșteșugul a fost cel care i-a ales pe ei în momentul în care au optat, cu câțiva ani în urmă, pentru un mod de viață tradițional, reașezat pe singura temelie adevărată: raportarea permanentă la Dumnezeu. Din întâlnirea cu arta populară românească s-a născut ulterior pasiunea pentru lemn și pentru motivul crucii, omniprezent în reprezentările ei.
Prin crestătură, gravură și sculptură Ioana și Teodor Bindea crează cruci tradiţionale româneşti, precum și modele de cruci romane (bizantine), etiopiene, nigeriene, persane sau celtice. Lemnul din care sunt crestate crucile provine din esenţe autohtone - tei, paltin, nuc, păr sălbatic, dar şi exotice - chiparos, komora, eucalipt, merbau sau wenge, iar finisarea se face fie cu seu şi praf de cărbune, fie cu diverse amestecuri de uleiuri.
Crucile create de Ioana și Teodor Bindea și-au găsit deja locul în colecţii particulare româneşti la Alba Iulia şi Bucureşti, la Bisericile Etiopiană şi Siro-Antiohiană din Koln, cât şi în uzul unor parohii şi mănăstiri din România şi din Sf. Munte Athos.
Expoziția cuprinde 20 de cruci și un engolpion.
Meşteşugul de crucer reprezinta un mod de transfigurare, atât pentru noi, cât şi pentru lemn, pentru că, aşa cum spunea şi Petre Jucu, „toate sunt într-o vrăjmăşie: materia n-ascultă dalta, dalta n-ascultă mâna, mâna n-ascultă mintea, şi toate trebuie domolite, domesticite." (Teodor Bindea)
„Pentru un om, pentru un creştin, a alege tema crucii este un act de mărturisire. A mărturisi înseamnă însă şi a depune mărturie; şi asta înseamnă mai mult decât un act de credinţă, capătă un sens social. Noi facem aici un gest public, simţim nevoia să afirmăm CRUCEA, într-un moment cum este cel prezent. Înseamnă să reafirmi omniprezenţa crucii, importanţa şi puterea ei în ziua de astăzi, într-o lume rătăcită, secularizată şi îndrăcită de multe ori."(Horia Bernea)
Se apropie Crăciunul şi noi suntem pe cale să terminăm de aşezat cărţile în rafturi și de scuturat pledurile de pe lavițe. Încăperile încep să ia în sfârșit forma celor prin care ne-am plimbat de atâtea ori doar în gând. Şi dacă lansarea oficială se va petrece undeva în prima jumătate a lunii ianuarie 2013, nu trebuie să aşteptaţi până atunci ca să ne treceţi pragul.
Dacă ne sunteţi prieteni sau pur şi simplu curioşi să vedeţi ce am pus la cale pe Vulturilor 8 şi nu vă deranjează mici detalii și stângăcii de început, vă aşteptăm oricând în vizită. Nu avem încă sigla în poartă, covoraşul la intrare și cuierul în tindă, dar o cafea bună, o carte de răsfoit și niște oameni dornici să vă întâmpine cum se cuvine veți găsi negreșit. Poarta ne e deschisă de luni până sâmbătă între orele 10.00 - 22.00, iar duminica mai bine ne sunați înainte.
Adresa: Str. vulturilor nr. 8 / sector 3 / zona Hala Traian
Persoane de contact:
Maria Georgescu / Omul cu informațiile / Tel: 0746116813
Iulia Macavei / Gazdă cafenea / Tel: 0721656007
Librăria Predania depăşeşte cadrul unui simplu magazin de carte religioasă. Este, dincolo de text, un pretext: un loc de întâlnire între oameni şi cărţi, oameni şi oameni, cărţi şi cărţi. Cărţi vechi, scorojite, răsfoite de nişte degete demult apuse şi cărţi noi, în care mâna omului n-a pus niciodată piciorul. Căni de ceai ori cafea pentru deschiderea papilelor artistic-gustative. Filme, pânze, tesături, încrustări. Oameni care să dea sens. Cuvinte. Tăceri. Adulmecări.
Rostul Librăriei este de a crea întâlnirea. Întâlnirea cu cartea din raftul bibliotecii, al librăriei, al anticariatului. Întâlnirea cu un prieten, ca să îi spui despre o carte care a schimbat ceva în viaţa ta. Întâlniri în cadrul lansărilor de carte. Întâlniri pe teme arzătoare pentru noi, deopotrivă cetăţeni ai lumii şi trup al Bisericii. Întâlniri pentru grupuri de discuţie şi de studiu cu un spectru tematic larg, de la politică, probleme sociale, la istorie veche şi contemporană, literatură, artă, la studii biblice, patristice, la muzică psaltică, iconografie. Întâlniri la filme, la expoziţii de icoane sau fotografie, la vernisaje de artă. Întâlniri la concerte de muzică autentică, bisericească, populară şi clasică. Întâlniri cu cei mici la ora de povestiri, la care să le citim istorii potrivite înţelegerii vârstei lor despre înţelepciunea lui Dumnezeu şi faptele minunate ale sfinţilor. Aceste întâlniri intenţionează să devină o interfaţă creştină de dezbatere şi discuţie în care creştini din diferite comunităţi bisericeşti să găsească şi să ajungă să recunoască o bază comună de acţiune şi de înţelegere eclezială a vieţii.
O altă intenţie de principiu a acestui demers este cultivarea discernământului în faţa agresiunii de oferte - de consum, de cultură - la care este expus creştinul contemporan. De cele mai multe ori, inflaţia de oferte este lipsită de criterii valabile de alegere şi omul se vede rătăcit într-o mare de produse şi de informaţii. Noi ne propunem să vă oferim cărţi de referinţă, reprezentative, valoroase din toate domeniile culturii bisericeşti şi laice, din spaţiul românesc, balcanic şi european.
Pe 30 mai 2009, la Prăvălia Predania, a avut loc vernisajul expoziţiei filatelice „Exilul şi lupta anticomunistă".
Emisiunile filatelice ale exilului politic al diferitelor ţări din Europa - un capitol recent al istoriei timbrelor poştale - au constituit o modalitate de exprimare liberă, circulând în lumea întreagă pe scrisori alături de francatura oficială. Emisiunile din expoziţia organizată la Prăvălia Predania (vignete, timbre, coliţe, carnete, plicuri) au fost realizate de românii aflaţi în exil. Din 1954 până în 1969, prin strădania lui Traian Popescu (datorită patriotismului, entuziasmului şi priceperii sale), au apărut 54 de emisiuni filatelice (sub formă de vignete) ale „Românilor liberi" - denumire sub care se regăseşte întreg exilul anticomunist, nu numai o formaţiune sau alta. Apariţia acestor emisiuni filatelice a servit cauzei româneşti, iar circulaţia lor, mai ales, a stârnit furia Securităţii, pusă în imposibilitatea de a reacţiona în faţa unui asemenea mijloc de propagandă şi informare asupra stării de fapt din România.
Expoziția a putut fi vizionată în perioada 30 mai - 28 iunie 2009.
Editura Predania a lansat sâmbătă, 23 mai 2009, la sediul librariei, una dintre operele teologului interbelic George Racoveanu, intitulată Omenia și frumusețea cea dintâi. Lansarea a avut loc în prezenţa părintelui Protosinghel Iustin Petre, stareţul mănăstirii „Sf. Ioan Casian". În cadrul evenimentului lansării au avut loc mici discuţii la o cană cu ceai din partea casei.
Sâmbătă, 31 ianuarie 2009, la orele 19:00, Prăvălia Predania și Editura Predania vă așteaptă la lansarea unui nou volum din seria "Carte veche românească". Este vorba de "Scara" Sfântului Ioann Scărariul, în traducerea de la 1814 a Mitropolitului Moldovei Veniamin Costache.
Prăvălia Predania din Constanţa a organizat, în perioada 10-27 decembrie 2008, expoziţia fotografică „Kosovo şi Metohia în lacrimi", a fotografului sârb Milinko Stefanovici.
În cadrul librăriei Predania poţi găsi tot ceea ce ţine de neamul românesc: istoria lui, religia lui, dialectele lui, tradiţiile şi obiceiurile lui şi, nu în ultimul rând, peisajele lui.
Editura Predania a încercat să aducă în cadrul librariei tot ceea ce înseamnă carte bună, acoperind felurite domenii: literatură clasică, filosofie, sociologie, pedagogie, gastronomie, medicină, manuale, dicţionare ş.a.. Nu i-a uitat nici pe cei mici, pentru care a pregătit publicaţii cu cele mai frumoase poveşti şi basme. În plus, la anticariatul Predania poţi găsi orice titlu, la faţa locului sau prin comandă: ediţii vechi, titluri rare, carte şcolară, literatură străină, albume...
Libraria-anticariat Predania este situată pe B-dul Tomis nr. 8, la doi paşi de statuia lui Ovidiu.